2025. június 7., szombat

Mákos epres szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

20 dkg mazsola - vagy datolya

10 dkg gluténmentes zabpehely

5 dkg szezámkrém

2,5 dkg lenmagliszt

2,2 dkg holland kakaópor

10 dkg darált mák

Tetejére:

20 dkg eper - nekem fagyasztott volt

ízlés szerint édesítő ( ha szükséges )

15 dkg eperlekvár - gluténmentes, cukormentes, vegán

2-3 ek chia mag

Elkészítés:

A mazsolát ( vagy datolyát ) előző nap beáztatjuk.

Majd a beáztatott mazsolát botmixerrel pépesítjük, majd belegyúrjuk az összes többi alapanyagot.

Egy 21x21 - es formátfolpackkal kibélelünk, majd belenyomkodjuk a masszát.

Az epret kiolvasztjuk, hozzákeverjük a lekvárt ( ha szükséges édesítőt ), majd pedig a chiamagot.

Ezt az epres masszát pedig az alap tetejére eloszlatjuk.

5-6 órát tegyük a hűtőbe, hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése