2025. június 11., szerda

Hamburger zsemle ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )





Hozzávalók:

30 dkg Economike univerzális lisztkeverék

1 dl víz

5 dkg margarin

7 dkg növényi joghurt - KOKO

5 g porélesztő

1kk olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarint és a növényi joghurtot.

Majd hozzáadjuk a vizet, beledolgozzuk, végül az olajat, és jó alaposan kidolgozzuk.

Három részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük, majd sütőpapíros tespire tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és 50 fokos sütőben egy órát kelesztjük.

Majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Vagy: Ha összedolgoztuk a tésztát, letakarjuk, meleg helyen kelesztjük, majd utána formázunk három zsemlét belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése