2016. augusztus 4., csütörtök

TEJSZÍNES RIZSKOCH (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
25 dkg rizs
csipet só
3 ek olaj
4 dl víz
4 dl rizstej
2 dl rizstejszín (rizsfőzőkrém)
3 db tojás
5 dkg édesítő (1:4)
+ 2 dl rizsfőzőkrém

Elkészítés:
A rizst megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sót, és felöntjük a vízzel,rizstejjel és rizstejszínnel, összekeverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, és megfőzzük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Ha megfőtt a rizs, akkor hozzákeverjük a tojássárgáját, a rizsfőzőkrémet, elkeverjük, végül a tojásfehérje habot beleforgatjuk.
Szilikon formába tesszük és kb 30 perc alatt megsütjük.

És ha még szeretnénk egy kis pluszt, akkor növényi habbal (meggle decor - ezt cukorbetegek nem fogyaszthatják!!!) , gyümölcsökkel.......stb tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése