2022. december 18., vasárnap

Raffaello hókocka (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta (18x18-as formához)

15 dkg hajdina liszt

10 dkg mandulaliszt

6,5 dkg köles liszt

7,5 dkg tápióka keményítő

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

3 dl bio kókusz habtejszín

2 dl víz

3 dkg útifűmaghéj

Krém:

3 dl  bio kókusz tejszínhab

1 dl bió kókusz habtejszín

5 dkg fehércsokoládé - olvasztva

5 dkg mandulaliszt

5 dkg kókuszreszelék

+ 2 dl bió kókusz habtejszín

+ kókuszreszelék

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Alaposan elkeverjük.

Majd egy sütőpapírral bélelt formába tesszük és 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Megvárjuk míg kihűl.

A krémhez a habtejszínt felverjük, majd az összes többi alapanyaggal együtt jó alaposan kikeverjük.

Majd a piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, hagyjuk 1 órát , hogy összeálljoon.

Majd kockákra vágjuk, az oldalait és tetejét vékonyan megkenjük a habtejszínnel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése