2013. április 20., szombat

SOMLÓI GALUSKA (LISZT-CUKOR NÉLKÜL)


Hozzávalók:
Piskóta:
10 db tojás
3 ek nyírédes
1 ek cukrozatlan kakaópor

Krém:
3 cs vaníliás pudingpor - gl mentes
1 l tej
4 ek nyírédes
2 tojás
2 ek vaj
25 dkg mascarpone
Csokoládészósz:
2 t cukormentes csokoládé
2 ek vaJ
0,5 dl tej

tejszínhab

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral habosra.
Majd óvatosan egybe forgatjuk, és ketté szedjük.
Az egyik felébe bele tesszük a kakaóport, majd alaposan össze keverjük.
180 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron megsütjük mind a kettőt.
Elkészítjük a krémet.
A pudingokat a tejjel édesítővel megfőzzük. Majd hozzá adjuk az előzőleg kikevert tojásokat, vajat és mascarponét, jól eldolgozzuk.
Majd jöhet a csokiszósz:
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal és tejjel.
A kihűlt piskótákat feldaraboljuk.
Egy tál aljára tesszük, majd a csokiszósszal meglocsoljuk, majd jöhet a krém. Ezt kb. háromszor ismételjük,míg elfogy.
A tetejére csokiszószt öntünk.
Tálaláskor tejszínhabbal és csokiszósszal díszítjük.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: