2013. október 19., szombat

TÚRÓKRÉMES KOSÁRKÁK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 260
feh: 12,13
ch: 12,48
zsír: 15,6

Hozzávalók:
7 dkg kölesliszt
5 dkg DW gluténmentes lisztkeverék
7 dkg hajdinaliszt
8 dkg lenmagliszt
8 dkg vaj -  laktózmentes
12,5 g DW 1:12 folyékony édesítő
1 db tojás
1 cs sütőpor
0,5 – 1 dl víz

vaj a kenéshez pluszba
Töltelék:
50 dkg túró – laktózmentes
20 gr csokoládé – cukor, gluténmentes
ízlés szerint édesítő
1 dl tejszín – laktózmentes

Tetejére:
1 dl tejszín  - laktózmentes
60 gr csokoládé – glutén és cukormentes
mogyoró

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze gyúrjuk, majd fogunk egy muffin sütőformát. (én most fém 12 db-ost használtam.)
A tésztát kinyújtjuk és felkockázzuk.
A formákat kikenjük olvasztott vajjal, majd bele tesszük és eligazítjuk benne a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, de tűpróba!!!
A túrót kikeverjük a tejszínnel, édesítővel és az előzőleg lereszelt csokoládéval.
Ha megsült a forma, akkor kiszedjük őket a sütőformából.
Habnyomóba tesszük a krémet és bele töltjük.
A csokit felolvasztjuk a tejszínnel, majd meglocsoljuk a sütiket.
Mogyoróval díszítjük.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése