2018. március 15., csütörtök

PUNCS SZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
15 dkg Naturbit Köles liszt
5 dkg tápióka liszt
20 dkg eritrtit
1 cs sütőpor
kb negyed kk szódabikarbóna
2 dkg útifűmaghéj
0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2,5 ek olaj / kókuszolaj
4 dl víz
2 ek ecet
+Töltelékhez +
4 ek rumaroma
2-3 ek holland kakaópor
1 dl rizstejszín
ízlés szerint édesítő
kb 25 dkg baracklekvár
+ Tetejére+
12,5 dkg porrá őrölt eritrit
meggylé (én vegyes gyümölcsnek - fagyasztott - a levét használtam) annyi, hogy krémessé tegyük , majd az édesítőt

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük (18x23). Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Majd ha megsült és kihűlt, akkor két részre osztjuk, majd az egyiket kereszben is elvágjuk.
Az egyik fél részt apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát és összegyúrjuk. Majd evvel megtöltjük a keresztbe vágott piskótát. Végül kikeverjük az édesítőt a gyümölcslével, majd evvel megkenjük. Pár órára hütőbe tesszük. Majd fogyasztható.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése