2025. október 30., csütörtök

Almás Corn Flakes sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

5 dkg csicseriborsó liszt

4 dkg édesítő ( 1:4 )

1 kk fahéj

6 g sütőpor

1 ek rumaroma

2,5 dl víz

Almás rész:

50 dkg alma

1 cs vaníliás pudingpor

2,5 dl növényi ital

4 dkg édesítő ( 1:4 )

+ kb. 15 dkg gluténmentes, natúr cor  flakes

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kikeverjük.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük.

180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A pudingport kikeverjük az édesítővel és növényi tejjel, megfőzzük.

Az almát megmossuk, lereszeljük és a megfőtt pudinghoz keverjük.

Ha a piskóta megsült és kihűlt, akkor összemorzsoljuk,majd az almás keverékkel együtt jól kikeverjük.

Egy 21x21 - es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a corn flakes egyik felét belemorzsoljuk.

Erre ráegyengetjük az almás piskótás masszát.

Majd a tetejére a corn flakes másik fele.

Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon és kihűljön.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése