2025. október 6., hétfő

Rizslapos bundás alma ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

8 db rizslap

1-2 db alma

12,5 dkg Csicseriborsó liszt

édesítő

fahéj

1,5 dl víz

+ olaj

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, karikákra vágjuk, a magházáz kivágjuk.

A fahéjat az édesítővel kikeverjük, az almákat beleforgatjuk.

A csicseriborsó lisztet a vízzel kikeverjük.

Két darab rizslapot belemártunk, egymáasra tesszük, majd ollóval felcsíkozzuk.

Fogunk egy alma szeletet, majd áttekerjük a rizslap csíkokkal ( a külső részétől haladunk, a belsó lyukon át át - körbe ).

Ha az összessel megvagyunk, sütőpapíros tepsire tesszük, megszórhatjuk egy kis édesítővel a tetejét, olajjal lefőjjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése