2024. november 2., szombat

Mákos - almás krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

30 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

5,5 dkg darált mák

5 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

2,5 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

60 dkg alma reszelve

3 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

1 ek rumaroma

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jó alaposan összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk és négy egyforma részre osztjuk.

Kinyújtjuk őket, majd egyesável megsütjük 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt ( nem baj, ha keményebb lesz, mert a krémtől meg fog puhulni!!!! ).

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd az almát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a rumaromával és édesítővel együtt, alaposan kikeverjük.

Majd egy tepsibe elkezdjük rétegezni.

Egy lap, krém, megint lap, megint krém.....

Hagyjuk 6-7 órát ( de egy éjjel még jobb ), hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése