2024. november 2., szombat

Fatörzs sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

17,5 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

7,5 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

1 ek citromlé

3,1 dl növényi tej

Krém:

5 dkg gluténmentes csokoládés pudingpor

5 dkg holland kakaópor

5 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé

ízlés szerint édesítő

4 dkg barna rizsliszt

10 dkg margarin

6 dl növényi tej

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Még forrón konyharuha segítségével feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, kakaóport, édesítőt, barna rizslisztet, jól eleverjük, hozzáadjuk a növényi tejet, jól kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Végül belekeverjük a csokit és a margarint.

A piskótát megtöltjük a krémmel ( kb. a 2/3 - ad részével ), visszatekerjük, hagyjuk összeállni. 

Majd a maradék krémmel beborítjuk.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése