2024. november 11., hétfő

Pudingos kalács ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg dkg Mester család kalács liszt

10 dkg margarin

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 ek vanília aroma

2,5 dl növényi tej

Töltelék:

5 dl növényi tej

10 dkg Mester család vaníliás pudingpor

5 dkg margarin

ízlés szerint édesítő

10 dkg Mester család mazsola

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a vanília aromát, végül pedig a növényi tejet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Közben a pudingport megfőzzük az édesítővel és növényi tejjel, majd belekeverjük a margarint.

A tésztát barna  rizslisztes lapon átdolgozzuk, három egyforma részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk, majd megkenjük a vaníliás pudinggal.

Feltekerjük őket, majd egymásba fonjuk.

Nagyobb kenyérformát sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése