2024. november 30., szombat

Mézes - datolyás szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

12,5 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

1 ek mézeskalács fűszerkeverék

17,5 dkg margarin

1 dl víz

4 dkg édesítő (1:4)

4 g sütőpor

Krém:

12,5 dkg datolya ( ezt áztassuk be 3-4 órára, majd botmixerrel pépesítsük )

6,5 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor

15 dkg rizsdara

7 dl növényi tej

10 dkg margarin

ízlés szerint édesítő ( ha szükséges )

+ 10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet. Tegyük félre 15 percet.

Majd barna rizslisztes lapon jó alaposan dolgozzuk át, osszuk négy egyenlő részre.

Sütőpapíron nyújtsuk mindegyiket 20x20 - as formára, majd süssük megőket 180 fokos sütőben kb. 13-15 perc alatt.

Hagyjuk teljesen kihűlni, addig ne akarjuk leszedni a sütőpapírról, mert összetörik.

A krémhez a pudingport, datolyát ( ami pépesítve van ), rizsdarát, növényi tejet, és ha kell édesítőt egy lábasba tesszük, összekeverjük, sűrűre főzzük, végül belekeverjü a margarint.

Egy formát kibélelünk sútőpapírral, vagy folpackkal.

Beletesszük az egyik lapot, majd jön a krém, következő lap..... krém.. amíg el nem fogy.

Tetejét csokival borítjuk.

Hagyjuk egy éjjelt állni hűvös helyen!











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése