2024. november 10., vasárnap

Zserbó - diós ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg barna rizsliszt

12,5 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

3,5 dkg útifűmaghéj

10 dkg margarin

5 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

2,8 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

55 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő (1:4)

kb 1 dl növényi tej

+ 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán baracklekvár

+ 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a s7áraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük. 

Beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk, majd félre tesszük ( 5-10 percre ).

A tölteléket kikeverjük.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát jó alaposan.

Öt egyenlő részre szedjük, mindegyiket kinyújtjuk.

Egy tepsite sütőpapírral kibélelünk.

Jön az első lap bele, erre lekvár, dió, megint egy lap, lekvár, dió... egészen addig, amíg el nem fogy.

A tetejét tészta lappal zárjuk.

180 fokos sütőben 35 perc alatt megsüjük.

Még melegen beborítjuk a csokival.

Hagyjuk 6-7 örát, hogy jól összeálljon ( de igazából szerintem másnap még finomabb).







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése