2016. október 4., kedd

EPRES-CSOKIS VIRÁG (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
10 dkg Mester kelt tésztaliszt
1 ek édesítő (1:4)
6 gr utifűmaghéj
5 gr porélesztő
2 db tojássárgája
3 dl rizstej - vaníliás (Alpro Rice Dolce)
+ 1-1 szem eper
+ Mester házi étbevonó
+ kókusztejes olaj a kenéshez.

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk (a rizstej legyen kézmeleg és ebbe tegyük a porélesztőt, elkeverjük, és úgy adjuk az alapanyagokhoz).
Majd kelesztjük 1 órát meleg helyen.
Majd 4 fele vesszük.
Golyókat formázunk, aminek közepébe egy mini pálinkás poharat nyomunk.
Közben a szélét nyomjuk kissé le, majd osszuk 12 részre, és ezeket kissé megsodorjuk, majd egyet-egyet alul összenyomunk, így lesz a szirom.
A közepére epret és csokit teszünk.
Lekenjük kókusztejes olajjal, majd 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése