2024. május 22., szerda

Vöröslencse lisztes bagett ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

10 dkg vöröslencse liszt

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

1-2 kk só

5 dkg szezámmag

4,5 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kidolgozzuk.

Nedves kézzel két darab bagettet formázunk, sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd bevagdossuk.

180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük, hagyjuk, míg teljesen kihűl.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése