2024. május 6., hétfő

Epres krémes szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

40 dkg Mester csalás süteményliszt

1 kk Mester család holland kakaópor

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

3,8 dl növényi tej

Krém:

25 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint édesítő

20 dkg eper pépesítve

3 dl növényi tejszín - felverhető

Tetejére:

15 dkg Mester család diabetikus étbevonó olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk anövényi tejet és alaposan kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 30 perc alatt megsütjük ( tűpróba )!

A krémhez a tejszínt az édesítővelkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és az epret és jól kikeverjük.

Ha megsűlt és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, a tetejét pedig olvasztott csokival borítjuk.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése