2024. május 6., hétfő

Kókuszos szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

40 dkg Mester csalás süteményliszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

4 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

3,9 dl növényi tej

2 ek vanília aroma

1 cs sütőpor

Töltelék:

10 dkg margarin

17,5 dkg barna rizsliszt

7 dl növényi tej

20 dkg Mester család kókuszreszelék

ízlés szerint édesítő

+ 15-20 dkg gluténmentes-cukormentes-vegán baracklekvár

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és a vanília aromát, és alaposan elkeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez azalapanyagokat egy lábasba tesszük ( kivéve a margarint!), alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor három részre vágjuk.

Majd rétegezzük, egy lap, lekvár, kókuszos krém..... Majd a tetejére is kerül lekvár és krém.

Hagyjuk hideg helyen 5-6 órát ( de egy éjjel jobb neki ), majd fogyaszthatjuk.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése