2013. november 2., szombat

RÁKÓCZI TÚRÓS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal:281,20
feh:12,61
ch:15,90
zsír:15,35

Hozzávalók:
Tészta:
100 gr kókuszliszt
50 gr glutenix - alfa gluténmentes lisztkeverék
50 gr szezámmagliszt
70 gr kókuszolaj
80 gr vaj - laktózmentes
reszelt citromhéj
édesítő
1 tojássárgája
0,5 cs sütőpor
kb. 0,5 dl víz (gyúrás közben látjuk)

Krém:
0,5 kg túró - laktózmentes
citromlé
édesítő
1 tojás
1 tojássárgája
1 dl tejszín - laktózmentes

baracklekvár - cukormentes, gluténmentes (legjobb a házi)

Tetejére:
5 db tojásfehérje
édesítő

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze gyúrjuk, majd szilikon formába nyomkodjuk és kb 10-15 percig elősütjük.
Majd kivesszük, megkenjük lekvárral.
A krém összetevőit egy tálba alaposan kikeverjük, majd rákanalazzuk a lekvárra.
Majd ismét betesszük a sütőbe kb 10-15 percet, míg ez a réteg megsül kb. háromnegyedig.
Közben a tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük.
Majd ha megsült a túró réteg, akkor kivesszük,
A tojásfehérjét habzsákba tesszük, majd csíkokat húzunk a túrórétegre, a kimaradt helyeket pedig kitöltjük lekvárral, majd ismét vissza tesszük a sütőbe , és addig sütjük míg szép barnás színe nem lesz a tojáshabnak.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése