2015. szeptember 13., vasárnap

PISKÓTA TALLÉR (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Nagy nagy és még nagyobb kedvencem volt a "nem mentes életemben" a piskóta tallér.. Pontosabban pilóta piskóta tallér.. Ugye bár több ízbe lehet a mai napig kapni, meggyes, barackos málnás.. Na szóval, eltelt több mint 3.. bizony 3 év , hogy én nem ettem ilyet.. A mai napig :D :D
Mert megcsináltam magamnak.. Hogy van a mondás?? Ha Mohamed nem megy a hegyhez, hegy megy Mohamedhez., :D Hát bizony, s lőn a piskóta tallért megcsináltam.. Pikk-pakk alatt.. Verhetetlen :D

Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
10 dkg il pane di anne glutén,tej,tojásmentes sütemény liszt (itt találod )
3 db tojás
édesítő
fél cs sütőpor

Házi mentes baracklekvár
útifűmaghéj

Házi csoki

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd sütőpapírra egyengetjük, vagy szilikonformába és megsütjük 180 fokon légkeverésen kb 15 perc alatt.
Közben a lekvárt az útifűmaghéjjal kikeverjük, hogy sűrű állaga legyen.
Majd ha megsült a piskóta és kihűlt, pohárral szaggatjuk, majd a tetejére teszünk a lekvárból kör alakba.
Majd házi csokival borítjuk.
Pár órára betesszük a hűtőbe.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése