2015. szeptember 26., szombat

SOMLÓI PARFÉ TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia abc

Hozzávalók:
Vaníliás lap:
2 db tojás
1 cs vanília pudingpor - haas
édesítő
2 ek il pane di anne glutén,tej,tojásmentes sütiliszt (itt találod)
1/3 cs sütőpor
Diós lap
2 db tojás
2 ek il pane di anne glutén,tej,tojásmentes sütiliszt (itt találod)
1/3 cs sütőpor
édesítő
2 ek darált dió
Kakaós lap:
2 db tojás
1 cs csokis pudingpor - haas / vagy 1 ek cukrozatlan kakaópor
édesítő
2 ek il pane di anne glutén,tej,tojásmentes sütiliszt (itt találod)
1/3 cs sütőpor

Krém:
2 cs vaníliás pudingpor - haas
4 dl kókusztej
3 dl víz
édesítő
2 ek növényi margarin

Szirup
kb 2 dl víz
édesítő (itt használhatunk folyékonyat, vagy a szemcsés édesítőt feloldjuk)
1 narancs reszelt héja
rumaroma
+ mazsola, amit ebbe a szirupba áztatunk.

Házi csoki öntet:
Ezt ugyanúgy készítettem , mint a házi csokit, a különbség annyi, hogy az elején 1 ek növényi margarint is bele tettem, és tettem hozzá 2-3 ek kókusztejet is.

A tetejére:
Cocomas felverve (használhatunk habfixálót)

Elkészítés:
Először a szirupot kikeverjük, és a mazsolát bele áztatjuk.
Majd a lapokat elkészítjük, egész egyszerűen kikeverjük a hozzávalókat, majd kb 10-15 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a vaníliás krémet.
Majd ha a lapok megvannak, akkor fogjuk a vaníliást, meglocsoljuk a sziruppal és mazsolával, majd jön egy adag krém, majd a diós lap, szirup és mazsola, majd krém.
Jön a kakaós lap, amit morzsolva teszünk a tetejére.
Majd mehet 2-3 órára a hütőbe, utána pedig a fagyasztóba.
Tálalás előtt elkészítjük a csokiszószt, és meglocsoljuk vele, majd a tetejére felvert cocomast teszünk.

INSTAGRAM -on is elérhető




NUTRI FREE, SCHAR, IL PANE DI ANNE LISZTEK NAGYON JÓ ÁRON:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése