2015. október 19., hétfő

A LEGFINOMABB DUPLA KAKAÓS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Vannak olyan finomságok nálam, ami kívánságra készül. Ez is ilyen volt.. Minden évben van nálam egy nagyon jó kis csajos délután, és Gyöngyikém kérése kakaóscsiga volt, de hogy egy kicsit extrább legyen, így tettem bele még ezt-azt.
Nézzétek csak:


Hozzávalók:
30 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
15 dkg Schar Mix C (itt találod)
édesítő
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek útifűmaghéj
2 ek méz
1 cs porélesztő
5 dl víz
1 db tojás
2 ek növényi margarin

Töltelék:
kb 3 ek cukrozatlan kakaópor
fél ek fahéj
édesítő
annyi cocomas, hogy sűrű krémet kapjunk

+1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük (én egy éjjelre a hűtőbe tetem, mivel nekem másnapra kellett, úgyis tökéletesre sikerül,szépen megkel a tészta)
Másnap kivesszük egy órával azelőtt, hogy elkészítenénk, majd  lisztezett lapon kinyújtjuk.
A töltelék összetevőit alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát
Feltekerjük és felszeleteljük, majd sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése