2018. május 18., péntek

HABOS - CSOKIS TIRAMISU (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
Babapiskóta / piskóta:
30 dkg Naturbit barna rizsliszt
20 dkg Naturbit köles liszt
7 dkg Mimen tápióka keményítő
8 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
5,5 dl víz
3 ek citromlé
Krém:
6 dl rizstej / kókusztej
ízlés szerint édesítő
3 cs vaníliás pudingpor - Haas
3 dl rizstejszín
+ koffein mentes főzőtt vagy instant kávé
+ 5 dl tejszín - schlagcreme édesítetlen (+ 2 ek édesítő (1:4)
+ holland kakaópor
+ olvasztott mentes csoki

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet és kikeverjük. Sütőpapíros tepsire habnyomóval babapiskóta formákat nyomunk. Majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük, majd belekeverjük a rizstejszínt.
A tejszínt pedig felverjük az édesítővel.
A babapiskótát egy tálba rétegezzük, majd meglocsoljuk a kávéval, majd jön egy réteg puding, majd tejszínhab, majd egy kis csoki belelocsolunk.... egész addig amíg el nem fogy minden. A tetejét habbal zárjuk és kakaóporral megszórjuk.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése