2023. április 25., kedd

Barackos - diós szelet (glutén,te,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék

3 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék

5 dkg Vegan Pro - barackos - joghurt

5 g sütőpor

3 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl víz

Krém:

10 dkg Nutriversum barack jam

6,5 dkg Nutriversum dióvaj

10 dkg Nutriversum kesudióvaj

3,5 dkg Nutriversum Vegan Pro - barackos - joghurt

kb. 1 dl növényi tejszín - cukormentes

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kikeverjük.

A masszát egy sütőpapírral bélelt ( én gáztepsit használtam ) tepsibe egyengetjük, majd 180 fokon kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük.

Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor három egyenlő részre vágjuk.

Majd az egyik lapot egy tálcára helyezzük, megkenjük a krém felével, majd erre jön a második lap és a krém másik fele, végül az utolsó lap.

Hagyjuk 2-3 órát, hogy összeálljon, majd fogyasztható.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése