2023. augusztus 26., szombat

Morzsás almás krémes ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

5,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

10 dkg Nutriversum Vegan Pro - marcipános

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

15 dkg margarin

3,5 dkg útifűmaghéj

2,25 dl víz

Töltelék:

3 db nagyobb alma ( kb. 55 dkg ) megmosva - megpucolva - lereszelve

10 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás

ízlés szerint édesítő

7 dl növényi tej

15 dkg barna rizsliszt

Elkészítés:

A töltelékhez az összes alapanyagot egy lábasban alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a vizet és összedolgozzuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tészta kicsit több , mint felét, kezünkkel lenyomkodjuk, hogy mindenhova jusson. 

Rátesszük a kihűlt tölteléket, majd a tészta maradék részét a tetejére morzsoljuk.

180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük 180 fokon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése