2025. május 27., kedd

Almás - diós - meggyes - mákos ( glutén,tej, tojás,cukor,szójamentes,vegán )


Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

16,5 dkg margarin

1 dl növényi ital

1 kk citromlé

Töltelék:

60 dkg alma

10 dkg darált dió

20 dkg meggy

10 dkg mák

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi italt és a citromlevet.

Az almákat megmossuk, lereszeljük.

Összekeverjük a dióval és édesítővel.

Egy másik tálban a meggyet, mákot és édesítőt összekeverjük.

Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk.

A tésztát három részre osztjuk

A tészta egy harmad részét belenyomkodjuk a formába, erre jön a meggyes - mákos keverék, majd megint egy adag tészta, de ezt már csak úgy belemorzsoljuk, erre az almás - diós réteg, majd a maradék tészta a tetejére.

180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése