2025. május 16., péntek

Epres golyók ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg rizsliszt

7,5 dkg cirokliszt

2,5 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

1-2 kk vanília aroma

4 dkg kókuszreszelék

1 kk citromlé

2,8 dl víz

+ 30 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

+ 20 dkg eperlekvár - gluténmentes, cukormentes - vegán

+ kb. 10 g liofilizált eper

+ 0,2 dl növényi tejszín

+ kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy 20x24 - es formát kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszát beleegyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk amíg teljesen kihűl ( egyébként én van, hogy előző nap csinálom meg a piskótát ).

Ha az eper kiolvadt, akkor pépesítjük.

Majd egy tálba belemorzsoljuk a piskótát.

Hozzáadjuk a pépesített epret, lekvárt, növényi tejszínt, liofilizált epret és alaposan összegyúrjuk.

Végül golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése