2025. május 7., szerda

Medveshagymás rudak ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg citrok liszt

7,5 dkg köles liszt

8 g sütőpor

2,5 dkg útifűmaghéj

15 dkg margarin

2 dl víz

50 g medvehagyma

1 kk citromlé

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ magok a szóráshoz

Elkészítés:

A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, belekeverjük a medvehagymát, majd hozzádolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira ( kocka alakba ).

Tetejét olajjal lekenjük vékonyan, megszórjuk magokkal, nyújtunk egyet még rajta ( a magok így jobban rajta maradnak ).

Kb. 1 ujjnyi vastagra csíkozzuk, majd a csíkokat kettévágjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése