2025. május 30., péntek

Almás galette ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg mandula liszt

2 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő ( 1:4 )

3 g sütőpor

10 dkg margarin

1 kk vanília aroma

0,5 dl növényi ital

Töltelék:

2 db alma

fahéj

ízlés szerint édesítő (1:4)

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarint és a növényi italt.

Hagyjuk állni 10 percet.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük a tésztát, kezünkkel lelapítjuk, kör alakra formázzuk.

Az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk.

A cikkeket elkezdjük körbe rakni úgy,hogy a széle a tésztának szabadon maradjon.

Majd a szélet ráhajtogatjuk az almás részre.

Kör alak lesz.

Majd megszórjuk gahéjjal és édesítővel.

180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése