2025. május 21., szerda

Piskótás hatlapos ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

12,5 dkg cirok liszt

10 dkg köles liszt

30 dkg barna rizsliszt

3 dkg útifűmaghéj

6 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

6 dl víz

1,5 ek citromlé

Krém:

10 dkg holland kakaópor

2 cs csokoládés pudingpor - gluténmentes

1-2 ek rumaroma

ízlés szerint édesítő

10 dkg margarin

2 dl növényi tejszín

3 dl növényi ital

Elkészítés:

Készíts elő 3 gáztepsit ( akkora, amekkora befér a sütődbe - a legnagyobb - ezt hozzászokták adni!!!! ).

Tegyél sütőpapírt mindegyikre.

A piskóta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük.

Majd a három tepsin oszd el a masszát, egyengesd el.

Süsd meg őket kb. 15 perc alatt 180 fokos sütőben.

A krém alapanyagait ( kikéve a margarin ) tedd egy lábasba, keverd jól össze, főzd sűrűre, majd keverd bele a margarint.

Ha meghűltek a piskóták akkor félbe vágjuk, így lesz hat lapunk.

Folpackkal bélelj ki egy kisebb tepsit ( amibe belefér a lap - mostmár csak fél lap ).

Jön az első lap, rá a krém, megint lap, megint krém.... egész addig, amíg el nem fogy. A tetejére lap kerül.

Majd hajts rá a folpackot és hagyd kb. 6-7 úrát, hogy jól összeálljon.













 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése