2017. december 1., péntek
KEVERT LISZTES VEKNI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
5 dkg köles liszt
3 dkg tápióka liszt
3 dkg útifűmaghéj
10 dkg barna rizsliszt
10 dkg hajdina liszt
6 gr xantán
7 gr sütőpor
1-2 kk só
3,5 dl víz
1 ek ecet
+ barna rizsliszt
+ olaj
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. Majd a vízzel elkeverjük az ecetet, és hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz. Jó alaposan kidolgozzuk. Barna rizslisztes lapon veknit formázunk belőle, majd vékonyan leolajozzuk. Sütőpapíros tepsire tesszük. 180 fokon kb 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk míg teljesen kihűl.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése