Hozzávalók:
20 dkg Mester kelt tészta liszt
20 Mester házi kenyérliszt
5 dkg Mester süteményliszt
1 cs porélesztő
4 dkg édesítő (1:4)
5 dkg margarin
1 dl növényi tejszín
kb. 3 dl víz
+ 1,5 ek holland kakaópor
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint.
Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk.
Majd a tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.
Majd lisztes lapon mind a két részt alaposan átgyúrjuk, majd külön-külön egyforma méretűre kinyújtjuk.
Majd a fehér tésztára tesszük a kakaós tésztalapot, és feltekerjük..
Középen hosszában bevágjuk, majd egymásba csavarjuk.
Sütőpapírral kibélelt (vagy vékonyan kiolajozott ) kenyér fomába tesszük.
Vékonyan leolajozzuk, majd 50 fokon kb. 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40 - 45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése