Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
2 kk só
3,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1 cs porélesztő
5,2 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk.
Majd lisztes lapon átgyúrjuk és kör alakba kinyújtjuk.
8 cikkre vágjuk.
Mindegyiket a szélesebb részétől feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk szezámmaggal.
50 fokon kb. 45 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése