2013. július 8., hétfő

TÚRÓS PISKÓTATEKERCS GESZTENYEKRÉMMEL (GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES)

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
10 dkg nyírfacukor
12,5 dkg túró - laktózmentes
3 ek hajdinaliszt
1 cs sütőpor

Krém:
12,5 dkg gesztenye
2,5 dl habtejszín - laktózmentes
10 dkg nyírfacukor
1,5 dl tej - laktózmentes
1 cs krémes pudingpor (haas)

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük habosra az édesítővel, majd hozzá adjuk a sütőporos lisztet és túrót, alaposan kikeverjük, majd a habbal egymásba forgatjuk.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk, és rátesszük a masszát, úgy hogy mindenhol egyenletes legyen.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Majd ha kivettük, akkor még azonnal jó forrón egy konyharuhát alátéve felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel, a tejszínt felverjük, hozzá adjuk a gesztenyemasszát és édesítőt, evvel is jól kikeverjük, majd a pudinghoz öntjük és alaposan kikeverjük.
Majd ha meghűlt a piskóta akkor kitekerjük, leszedjük róla a sütőpapírt, majd megkenjük először belül, majd kívül a piskótát.
Betesszük a hűtőbe , hogy jól össze álljon és teljesen lehűljön.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Hm..nagyon jól néz ki! Laktózmentes fogyasztóknak ajánlom, hogy próbálják ki az új laktózmentes Camping sajtokat. Végre van oylan amilyet mi is ehetünk: http://redir.ec/laktozmentes

    VálaszTörlés
  2. Azt en is ettem mar, a tomloset, valami isteni!

    VálaszTörlés