2013. július 4., csütörtök

ZABPELYHES LEKVÁROS TEKERCS


Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
25 dkg vaj
3 dkg nyírédes
lekvár

Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, majd a közepébe bele morzsoljuk az élesztőt, langyos tejjel meglocsoljuk, letakarjuk és hagyjuk állni 1 órát.
Majd az összes többi hozzá valóval együtt alaposan össze gyúrjuk, ismét hagyjuk állni.
Majd nyújtódeszkára tesszük.
Kinyújtjuk, megkenjük lekvárral és feltekerjük.
Felszeleteljük, majd sütőpapíros tepsire rakjuk.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése