2013. július 18., csütörtök

ZSERBÓ (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
175 gr szezámmagliszt
175 gr glutenix alfa
175 gr kókuszliszt
1,5 dl tej - laktózmentes
3 dkg élesztő
45 dkg vaj - laktózmentes
1,5 db tojás + 1 sárgája a kenéshez
5 dkg DW  1:4 édesítő

350 gr cukormentes baracklekvár
25 dkg darált dió (nálam mogyoró volt :) )
DW 1:4 édesítő

5 ek tejszín - laktóz és cukormntes
100 gr cukormentes,gluténmentes,laktózmentes csokoládé - helyette lehet laktózmentes tejszínnel kikevert édesítős kakaópor

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Az élesztőt a tejjel felfuttatjuk, majd az összes többi hozzá valóval együtt a lisztes dolgokhoz adjuk, és alaposan össze dolgozzuk.
Majd három részre osztjuk.
Egy szilikon formába az egyik részt bele tesszük, majd szétnyomkodjuk, hogy minden hova jusson ( nyújtani nem nagyon lehet ezt a tésztát, de vizes kanállal nagyon szépen el lehet oszlatni a tésztamasszát! )
Majd jön egy sor lekvár, majd dió, majd megszórjuk egy kis édesítővel.
Majd megint jön egy sor tészta, majd lekvár , dió és édesítő.
Majd az utolsó adag tészta.
Majd megkenjük a tojássárgájával, és hagyjuk állni így fél órát!
Majd előmelegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A csokoládét felolvasztjuk a tejszínnel, majd szépen rákenjük a sütemény tetejére.
Hagyjuk , hogy kihűljön , majd fogyasztható! (bár akkor a legjobb, ha áll egy éjszakát! :)
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése