2016. december 16., péntek

MESTER HATLAPOS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
45 dkg Mester süteményliszt
1 cs szalakáli  (Dr. Oetker)
2 ek édesít (1:4)
10 dkg zsír (sertés vagy kacsa)
2 db tojás
1,5 dl kókusztej - Alpro
Krém:
1 l kókusztej - Alpro
2 cs csokoládés pudingpor - haas
ízlés szerint édesítő
2 db tojássárgája
1,5 ek margarin

Elkészítés:
A lapokhoz egy tálba tesszük a száraz anyagokat, majd a zsírt beletesszük és össze morzsoljuk.
Majd a tojást a kókusztejjel kikeverjük, és hozzáadjuk, jól eldolgozzuk.
30 percet pihentetjük.
Majd 6 részre osztjuk és egyenlő nagyságra kinyújtjuk (nekem kb 18x18 as volt).
Majd a lapokat kb 7 -9 perc alatt megsütjük 180 fokon, légkeverésen.
A krémhez a kókusztejet felforraljuk ( kb 1 dl-t hagyjunk ki), közben a tojássárgáját, édesítőt és pudingport kikeverjük a félre tett kókusztejjel.
Majd ahogy melegedik a kókusztej, szedjünk ki hozzá a pudingos keverékhez, keverjük ki avval is, majd ha felforrt a kókusztej, adjuk hozzá a keveréket, főzzük sűrűre.
Majd keverjük bele a margarint.
Ha meghűltek a lapok és a krém is, akkor egy lapot alulra teszünk (érdemes abba a formába, ami a méretet adta !!) majd megkenjük krémmel, egész addig amíg el nem fogy.
Egy éjjelt hagyjuk, hogy jól összeáll ! (Én a hűtőbe tettem! )

Nálunk nagyon nagy sikert aratott, Fecókám szerint " az a kekszes süti nagyon finom" :D Pedig nincs is benne keksz :D









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése