2017. február 28., kedd

"TÚRÓS" BATYU (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók 12 db - hoz
Tésztához:
50 dkg Nutri free Mix per pane
1 cs porélesztő - Haas
1,5 ek édesítő (1:4 Dia Wellness paleo)
8 dkg margarin
2 db tojássárgája
3,7 dl kókusztej
+ 1 db tojássárgája a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
30 dkg Totu
2 ek vanília aroma
ízlés szerint édesítő
fél citrom reszelt héja
0,5 dl kókusz vagy rizskrém 
24 gr útifűmaghéj
7,5 dkg mazsola

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, jó alaposan összedolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is!). Majd letakarjuk és meleg helyen kelesztjük egy órán át.Közben elkészítjük a tölteléket. A A totut összeturmixoljuk a kókuszkrémmel , édesítővel és vanília aromával. Majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, útifűmaghéjat. Ha ez összeállt, akkor belekeverjük a mazsolát.Ha a tésztánk megkelt, akkor rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kinyújtjuk. 12 db kockára vágjuk. Megtöltjük a töltelékkel (közepére kanalazzuk), majd először két szemközti sarkot összeillesztünk, majd utána a másik szemközti sarkokat, evvel lezárjuk a batyut. Sütőpapíros tepsire tesszük és tojássárgájával lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése