2017. április 21., péntek

BARACKOS LEVÉL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók (8-10 db)
40 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek édesítő (1:4)
2 db tojássárgája
8 dkg margarin
2 kk útifűmaghéj
fél csomag sütőpor
2 dl rizstejszín
1,5 dl víz
+ baracklekvár
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojássárgája 1,5 ek rizstejszínnel kikeverve

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a száraz alapanyagokat, elkeverjük,  majd a nedves alapanyagokat (tojássárgája, margarin - puha - ,rizstejszín, víz ) kikeverjük, majd beletesszük a száraz anyagokhoz és jó alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. Közepére lekvárt teszünk, majd összehajtjuk. Lekenjük a tojássárgájás keverékkel, majd 180 fokos sütőben kb 20-24 perc alatt megsütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése