2017. október 30., hétfő

VIRSLIS MÚMIA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
20 dkg Aby kenyérliszt
1 db tojás
4 gr porélesztő
60 gr rizstejszín
kb 0,6 – 0,7 dl víz
+ virsli ( 4 db)
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:

A lisztben elkeverjük az élesztőt, majd a sót. Majd hozzáadjuk a tojást és rizstejszínt, elkeverjük, majd beledolgozzuk a vizet. 1 órát meleg  helyen kelesztjük. Majd lisztezett lapon kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A virsli picit több, mint felére tekerünk a csíkokból, majd a tetejét is betekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással  és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése