2022. november 15., kedd

Csokis - mogyorókrémes szelet (glutén,tej,tojás,hozzáadott cukor,szójamentes,vegán)


Piskóta:

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

4,5 dkg útifűmaghéj

3 dkg nyers bio kakaópor

1 cs sütőpor

5 dl víz

2 ekcitromlé

4 dkg édesítő

1 tábla bio mogyorókrémes csokoládé ( apróra tördelve )

Krém:

2 dl bio kókusztejszínhab

3 dl növényi tejszín

2 dkg nyers bio kakaópor

10 dkg bió csokoládés mogyorókrém

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálba elkeverjük ( a csokit is tegyük bele ), majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük. 

Egy 18x20-asformát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta masszát és 180 fokon kb. 45 perc alatt  megsütjük.

A krémhez a növényi tejszínt alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és kikeverjük.

Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

Tálalásnál megszórjuk porédesítővel.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése