2022. november 15., kedd

Kókuszos - ananászos torta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

4 dl víz

2 ek citromlé

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

6,5 dkg kókuszreszelék

Krém:

4 dl bio kókusz tejszínhab

1 dl növényi tejszín

2 ek agavé szirup

5 dkg fehér csokoládé - reszelve

5 dkg kókuszreszelék

(ha szükséges még édesítő )

+ 25 dkg cukormentes ananászkonzerv

+ gyömbéres - mentás rágcsa  ( díszítéshez )

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuka nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Majd egy sütőpapírral kibélelet 18 cm-es tortaformába tesszük és 180 fokon kb.40 - 45 perc alatt megsütjük.

A krémhez a kókuszhabot és a növényi tejszínt egy tálba tesszük, és egyneművé keverjük kézi habverővel.

Majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és kikeverjük.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, majd az alsó lapra ananász darabokat teszünk,majd a krém háromnegyede, majd a piskóta teteje, és a krém maradék része.

Majd ananásszal és gyömbéres - mentás rágcsával díszítjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése