2024. április 4., csütörtök

Kókuszos- vaníliás kalács ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Medhusa Great gluténmentes kenyérliszt

5 dkg édesítő (1:4)

10 dkg növényi margarin - puha

10 dkg kókuszreszelék

4,75 dl növényi tej

Töltelék:

15 dkg kókuszreszelék

ízlés szerint édesítő

5 dkg vaníliás pudingpor

1,5 dl növényi tej

+ 10 dkg gluténmentes, cukormentes, vegán csokoládé - nagyon apróra tördelve

+ Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba kimérjük, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a növényi tejet, és jól összedolgozzuk. 

Majd gluténmentes zabpehelylisztes asztalon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát, és megszórjuk csokival.

Feltekerjük.

Sütőpapírral kibélelt szélesebb kenyérformába tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése