Hozzávalók:
10 db rizslap
20 dkg cérnametélt - én rizstésztát használtam
20 dkg köles
6 dl növényi ital
ízlés szerint mazsola
ízlés szerint édesítő
1 dl növényi tejszín
+ margarin
+ 1 ek csicseriborsó liszt
Elkészítés:
A kölest alaposan mossuk át, majd a 6 dl növényi italban édesítővel megfőzzük.
A rizstésztát kifőzzük.
Egy 21x24 - es formát sütőpapírral kibélelünk, margarinnal vékonyan kikenjük.
Ha megfőtt és kihűlt a köles, akkor hozzáadjuk a mazsolát, növényi tejszínt, jól kikeverjük.
Majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát, alaposan összekeverjük, ha szükséges, akkor még édesítjük.
Négy darab rizslapot egyesével vízbe mártjuk, majd a tepsi aljára rakosgatjuk.
Erre jön a köleses - tésztás keverék.
Majd a másik hat lap rizslap jön.
Ugyanúgy egyesével vízbe mártjuk, majd a köleses keverék tetejére rakosgatjuk, hogy befedje.
A csicseri lisztet, majrgarint, némi édesítőt kikeverjük kb. fél - egy deci vízzel, majd leöntjük vele a rizslapok tetejét.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése