2025. szeptember 8., hétfő

Epres köles szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

10 dkg köles

4 dl növényi ital ( rizs, kókusz... )

5 dkg édesítő (1:4)

20 dkg barna rizsliszt

2,5 dkg útifűmaghéj

4,5 dkg Grapoila Arany lenmagliszt

20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd a 4 dl növényi italban megfőzzük.

Ha megfőtt és kihült, akkor az összes többi alapanyaggal együtt egy tálba tesszük, jó alaposan kikeverjük ( sűrű massza lesz! ).

Egy sütőpapírral kibélelt 21x24 - es formába egyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése