2025. szeptember 26., péntek

Kakaós többlapos sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

20 dkg köles liszt

3,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg holland kakaópor

1 ek citromlé

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5 dl víz

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor

4 dl növényi ital

ízlés szerint édesítő

1 ek rumaroma

10 dkg margarin

2 dl növényi tejszín - felverhető

25 dkg meggy

+ 10 dkg meggy lekvár - gluténmentes, cukormentes, vegán

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, mjad hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Két nagy gáztepsit ( amekkora adva van a sütőhöz ) kibélelünk sütőpapírral.

Elosztjuk bennük a masszát.

Majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.

Ha kihűltek, akkor kettévágjuk, így négy lapot kapunk.

A krémhez a pudingport, növényi italt, rumaromát, édesítőt egy lábasba tesszük, elkeverjük, majd sűrűre főzzük.

Majd belekeverjük a margarint.

A tejszínből kemény habot verünk, majd ha a puding meghűlt, akkor hozzáadjuk és kikeverjük.

Majd belekeverjük a meggyet.

Elkezdjük rétegezni.

Jön az első lap, erre a krém fele, majd a második lap, ide a lekvár, harmadik lap, a krém másik fele, majd az utolsó lap.

Majd hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése