Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
20 dkg köles liszt
3,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg holland kakaópor
1 ek citromlé
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
5 dl víz
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
4 dl növényi ital
ízlés szerint édesítő
1 ek rumaroma
10 dkg margarin
2 dl növényi tejszín - felverhető
25 dkg meggy
+ 10 dkg meggy lekvár - gluténmentes, cukormentes, vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, mjad hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Két nagy gáztepsit ( amekkora adva van a sütőhöz ) kibélelünk sütőpapírral.
Elosztjuk bennük a masszát.
Majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűltek, akkor kettévágjuk, így négy lapot kapunk.
A krémhez a pudingport, növényi italt, rumaromát, édesítőt egy lábasba tesszük, elkeverjük, majd sűrűre főzzük.
Majd belekeverjük a margarint.
A tejszínből kemény habot verünk, majd ha a puding meghűlt, akkor hozzáadjuk és kikeverjük.
Majd belekeverjük a meggyet.
Elkezdjük rétegezni.
Jön az első lap, erre a krém fele, majd a második lap, ide a lekvár, harmadik lap, a krém másik fele, majd az utolsó lap.
Majd hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése