2025. szeptember 6., szombat

Sajtos tekercs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók  ( 2 db - hoz ):

6 db rizspapír

12,5 dkg csicseriborsó liszt

1 g fekete só

kb 2 dl víz

10 dkg növényi sajt

+ szezámmag a szóráshoz

+ olaj a kenéshez 

Elkészítés:

A csicseriborsó lisztet a fekete sóval és a vízzel jó alaposan kikeverjük.                        

Három darab rizslapot egyesével jó alaposan belemártjuk a csicseris keverékbe, majd egymás mellé tesszük úgy,hogy széleik érjék egymást. ( én ezt szilikon lapon szoktam csinálni ).

A növényi sajtot az egyik hosszanti ( ugye mivel egymásralettek rajkva) oldalárahelyezem, majd feltekerem, végül egy kört formázok belőle.

A másik három lappal is így járok el.

Majd sütőpapíros tepsire teszem őket, olajjal lefújom, megszórom lenmaggal, majd 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm.

A sajt kissé kijön belőle, nekem így nagyon ízlett, de ha nem szeretnéd, akkor érdemes duplán tekerned.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése