2019. január 29., kedd
BURGONYÁS ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg Alfa Mix (ITT)
10 dkg Burgonyás tésztalisztkeverék (ITT)
só
1 cs porélesztő
1 ek sörélesztőpehely
kb 5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk. Majd beledolgozzuk az olajat is.
Majd sütőpapíros tepsire nedves kézzel zsemléket formázunk. Olajjal vékonyan lekenjük. Majd 50 fokos sütőben 45 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése