2019. január 21., hétfő

BABKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
17,5 dkg Naturbit barna rzsliszt (ITT)
12,5 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)
10 dkg Natrubit köles liszt (ITT)
3 ek édesítő
30 g útifűmaghéj
1 cs sütőpor
4 dl víz
3 ek citromlé
Töltelék:
10 dkg olvasztott mentes csokoládé
10-12 dkg Naturbit kakaópor
ízlés szerint édesítő
rizstejszín
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A száraz anyagaokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. Kb . 5-10 percet hagyjuk állni.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.
A kakaóport, olvasztott csokit, édesítőt egy tálba tesszük és annyi rizstejszínt adunk hozzá, hogy sűrűbb kenhető krém legyen.
Majd a tésztát megkenjük vele.
Majd feltekerjük. Középen hosszába kettévágjuk, majd egymsába fonjuk úgy, hogy a kakaós része legyen felül.
Majd sütőpapírral kibélelet kenyérformába tesszük.
Tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése