2019. január 23., szerda

HAMIS BURGONYÁS - "VAJAS" POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
55 dkg Mester házi kenyérliszt
10 dkg burgonya pehely
1 cs porélesztő

15 dkg puha margrin
20 gr Orgran tojáspótló (ITT) + víz
kb 5 dl víz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 5 gr Orgran tojáspótló + víz + 1,5 ek olaj a kenéshez
+ 10 dkg margarin - olvasztott a kenéshez

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a edves alapanyagokat és alaposa összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, lekenjük a margarinal, majd ezt még -2-3 szor ismételjük, majd kinyújtjuk kb 2 ujjnyira és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a tojáspótlós keverékkel, majd 1ö80 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése